Историјски сусрет

Крагујевац, 13.02.2016.

ИСТОРИЈСКИ СУСРЕТ УОЧИ СРЕТЕЊА

Петак, 12. фебруар 2016. године, велики празник Света Три Јерарха, дан од кога више ништа неће бити исто.

У просторијама Српске Краљевске Академије Научника и Уметника у Београду, по први пут су се после више од двеста година, након убиства Војводе Милана Обреновића и Вожда Карађорђа Петровића сусрели потомци Краљевских Кућа Обреновић и Карађорђевић.

Без обзира, што се кнез Александар Карађорђевић сусретао са кнезом Михаилом на двору Обреновића, ово је ипак први званични сусрет потомака две династије још од Мајског преврата и убиства Краља Александра I Обреновића.

Историјски сусрет
На слици лево је Њ.К.В. Принц Ђорђе Карађорђевић а на слици десно Њ.К.В. Принц Предраг Р. Јаковљевић од Обреновића, директни потомак Јакова Обреновића и Старешина Краљевске Куће Обреновић.

Историјски сусрет

Сусрет је био топао и обострано срдачан, а разговор искрен и отворен. Закључено је да је ово само један од мноштва сусрета који следе. Стављањем тачке на све несугласице измећу династија Обреновић и Карађорђевић, заједнички и уједињени помоћићемо нашим радом решавању свих појава и догађаја који оптерећују препород наше домовине, изнела су два принца у своме саопштењу.


„Карађорђе је био слобода.
Милош је био држава.
Слобода се очувати може само у држави“.

Слободан Јовановић