Краљевско Драгoво

КРАЉЕВСКО ДРАГОВО

Дана 07.04.2016. године, на Благовести, у посети народу и храму Светог Ђорђа у Драгову боравио је Њ.К.В. Принц Предраг Р. Јаковљевић од Обреновића. Том приликом је наследни Принц Србије присуствовао Светој Литургији, а након њеног завршетка поздравио окупљени народ.
И овог пута Принца је дочекала топла добродошлица, а мештани Драгова искористили су прилику да са њим поразговарају о теми која је изазвала највише интересовања, а то је обнављање и рад Српске Краљевске Куће Обреновић.
Љубав народа драговачког према својим Обреновићима никада се није доводила у питање, још више када се зна да су мештани тадашња три села: Дубница Волујак и Пуљци, из љубави према свом краљу и краљици одличили да села уједине под једним именом. Тим поводом су преко свога представника, председника општине Волујак, Живојина К.Радојевића упутили писмо краљу Александру I Обреновићу са молбом да кумује новом имену.
Писмено обавештење из канцеларије Министарског савета Краљевине Србије и потврда краљеве одлуке стигла је у општину Волујак 10. новембра 1900. године. На радост мештана сва три села, новоформирано место понело је назив Драгово.